Powered by


Encek Kelendat
<< December 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


Linkies



[teractive]


[geng jurnal]


[ my pics ]


[jidousha]

The Hall Of Anis


us

my nurse

cute eh?

my substitute haha

miss you

love you



If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Tuesday, December 19, 2006
aku si pembuat lilin

another long overdue post,maybe not,sebab mende ni jadik last saturday,and today baru tuesday,hmm or maybe wednesday,depends on the time i might finish this posting aa kot.anyway jumaat lepas,lepas je aku balek dari lab dgn perasaan tensyen yang amat sangat kat sensei aku (sebab die tak kasi aku lastik die haha),aku sorang mamat jepon tah mane call aku,die cakap name die ozawa,and die tanye aku recall tak name die,disebabkan aku ingatkan tu kuiz yang membolehkan aku menang wang berjuta,aku cube recall bagaikan seorang juara.rupe2nye sangkaan aku meleset sama sekali,mamat tu sebenarnye sorang volunteer dari university aku,and aku penah buat kije2 volunteer ngan die 2 tahun lepas.

aku ingat lagi due tahun lepas,lepas abes je aktiviti volunteer ngan die,aku cakap aa (ayat perlu ditranslate untuk memudahkan pemahaman pembaca) "wei,kalau ade pape kije kije volunteer ni sound aa aku,aku minat nak join".dan akhir nye permintaan aku terjawab selepas dua tahun,hampeh nye mamat jepon haha.nak citer detail,what happen that day rase cam ngarot je,so aku citer aa main point aku nye volunteerism(walaupon aku pasti pekataan ni tak wujud,tapi aku tetap tak dulik haha)

aku volunteer untuk buat lilin.tetiap tahun tempat aku tinggal,yonezawa-shi,akan buat yuki matsuri,kire nye snow festival la,and seperti biase derang akan buat cam shrine kecik daripada snow,and letak lilin dalam shrine ni,or ape bentuk objek dari snow,just that point utama,ade lilin aa dalam objek tu,disebabkan tahun ni snow festival yang ke-30,yonezawa-shi plan untuk siapkan 30000 bijik lilin,dan akan diletakkan di seluruh bandar ni,pembahagian dibuat bagi setiap community center,dan community center yang aku pi ditugaskan untuk buat 3000 bijik lilin.

 

actually town punye orang buat iklan and ajak mane mane citizen yang nak buat and same2 bantu dalam projek ni,tapi aku bukan salah satu dari mereka yang join camtu,instead aku termasok dalam golongan penyelia hari tu,kirenye tugas aku ajar orang camne nak buat lilin (walaupon aku tak penah buat lilin) dan layan2 derang yang datang bantu.

actually lilin ni datang dari2 lilin2 yang orang derma,just lilin bodoh biase(lilin mmg bodo sebab die tak pi skolah),yang dicairkan sampai jadik cam air,dikalerkan ngan crayon,pastu dimasokkan dalam cup kecik,jadik beberapa lapisan warna warni,dan letak sumbu kat atas die,cantek aa gak,chomel kekecik je lilin ni,cam aku tunjuk dalam gamba,sayang betol aku tak ambek gamba pakai camera betol,sebab wesli pinjam camera aku tok pi tokyo,so aku pakai je aa camera phone,sorry untuk ketidak clearan gamba(DBP mungkin akan saman aku untuk bahasa yang tunggang langgang ni).

 

anyway ni pengalaman yang seronok gak la bagi aku,aku leh kenal orang2 town,blaja nak buat lilin,maybe suitable as present,and satu lagi,sebelom aku balek mesia for good,at least aku penah buat something yang kire cam jasa kat town yang aku dok for 4 years ni.


:: Posted at 10:48 pm by kurekuresakti

SIDUGONG
February 13, 2007   09:42 AM PST
 
oit oit oit... lama tak update.
book
January 19, 2007   08:51 AM PST
 
ni kurun keberape punye post ni wei?
ha ha.
orochi
January 16, 2007   01:45 PM PST
 
weh.. bagi la aku sket lilin tu.. kekeke...
teru
January 13, 2007   03:03 PM PST
 
hai kurekuresakti.. wah cantek belake lilin itu.. wajin nyer :)
leny
January 4, 2007   04:18 PM PST
 
wah.. camner leh kaler pkai krayon eh.. krayon tuh cair eh cam cat.. nak lilen.. suke lilen.. lilen~~ lilen~~
syikin
December 29, 2006   05:09 PM PST
 
salam,

salam eid adha dik
ted
December 23, 2006   06:37 PM PST
 
at least ko pandai n penah buat lilin..aku beli lagi kat jusco, mahal plak tu..takde elektrik..pakai lilin..tu pun ada jiran pinjam..huhu

wei, masuk blog baru aku weiiiiiiiiiii
Tiara
December 21, 2006   10:05 AM PST
 
Hari ni dah khamis :D
kingbinjai
December 21, 2006   05:09 AM PST
 
ha ha apada kuiz
cAnAz
December 20, 2006   04:58 PM PST
 
uuu..buat lilin utk yuki matsuri..so bila matsuri nye?
zino
December 20, 2006   01:43 PM PST
 
satu pengalaman tu.. balik nanti boleh le jadi saudagar lilin..
Masy
December 20, 2006   12:22 PM PST
 
nak lilin tu barang sebijik dua bole tak?suke banget ni kan lilin (tp bkn hantu lilin ye)
::

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry
My Life







Hmm here goes nothing


muhammad badruddin shah bin bahari, thats the name that have been given to me since birth, name tu la yang tertulis kat aku punye surat branak, ic, and bla bla bla. but you guys can call me shah, rudy or even judak.

aku dilaherkan kat kl, on 1st april 1982, two years after that my family pindah ke bintulu sarawak, sebab my dad works there in abf (asean bintulu fertilizer). kat sane lah aku masok kindergarten and went trough my first 3 years of early education in sekolah rendah kerajaan tanjong kidurong. after that my dad got transfered back to kl, where we lived at taman cempaka in ampang. there, aku skolah darjah 4 and 5 in sekolah rendah kebangsaan taman nirwana. tak sempat nak knal lebih ramai kawan kat sane, my dad kene transfer ke melake and i finished my primary school years there at sekolah kebangsaan tangga batu, a bit far from our house there that is at taman bukit rambai.

habes je skolah rendah, i got offered to enter sekolah alam shah in cheras and i studied there for 5 whole years. in between those 5 years family aku pindah 2 kali,once when im in form 3 because my dad was transfered back to kl and in form 5 when he was transfered to paka, terengganu, the place where my family is still living now. after finishing my school years, aku dapat offer untuk masok matriks sebelom result spm kluar, dekat kolej kuniawan but i left the place after i got my results and did my preparation years in um for two year to go to japan. now, i am studying in yamagata university in japan and i still have another 2 and a half years to finish it.




Encek Tegbod

Hall of Blogs

dah jumpe

[ nd ]
[ suen ]
[ aunty irene ]
[ mely ]
[ cik nana ]
[ kak tipah ]
[ wira ]
[ kak yan ]
[ op ]
[ mat jan ]
[ e1 ]
[ basri ]
[ kak susan ]
[ ep ]
[ mak andeh ]
[ wakdin ]
[ kak tatty ]
[ kak pnut ]
[ super diman ]
[ kak yong ]
[ kak lin ]
[ munie ]
[ ayob ]
[ yatz ]


nak jumpe

[ azell ]
[ aiza ]
[ abrar ]
[ kak amyz ]
[ kak nis ]
[ kak nina ]
[ buku nota ]
[ kak lady ]
[ kak ros ]
[ masy ]
[ cuya ]
[ kingbinjai ]
[ alsa ]
[ kak juita ]
[ gtb jogja ]
[ shsuya ]
[ amanitium ]
[ jowopinter ]
[ kakakdegil ]
[ jamri ]
[ ted ]
[ teek ]
[ tiara ]
[ anne ]
[ book ]
[ leli ]
[ ron97 ]
[ kak ungku ]
[ anis delaila ]
[ yazi ]
[ k4sih ]
[ kelambu ]
[ kak syikin ]
[ orochi ]
[ kak kasih ]


Counters